Tantárgyújrafelvételi díj kiírása és befizetése

Tisztelt Hallgató!

A Szent István Egyetem Hallgatói Juttatási és Térítési szabályzata 2016 júniusában megváltozott.
Az új szabályzat értelmében a tantárgy újrafelvételkor újrafelvételi díjat kell fizetni, melynek összege tantárgyanként 2000 Ft.

Újrafelvételnek számít a tantárggyal megegyező tartalmú, de más kódú tárgyak felvétele is (ekvivalencia)!

A fentiek miatt a Neptun rendszer nem engedi addig felvenni az érintett tantárgyat/akat, amíg az adott tantárgyból be nincs fizetve a tárgyhoz kötődő szolgáltatási díj.

A szolgáltatási díj befizetésének menete:
1. Utaljon a SZIE bankszámlaszámára (10032000-00282826-01120008) legalább akkora összeget, mint a befizetendő díjak összege.
 Az utalás megjegyzés rovatába írja be a következőt!
 NK-ABCDEF 
 Ahol:
 Az "NK-" azt segíti elő, hogy a rendszer Neptun azonosítóként kezelje az utána következő 6 karaktert.
 ABCDEF - Az ön Neptun azonosítója. Ha másnak utal, akkor ahhoz  hallgatóhoz tartozó Neptun azonosítót írja ide!

2. Amennyiben több képzése is van/volt a SZIE-nél, először válassza ki az aktuálist a képernyő bal felső sarkában látható "Képzés" linkre kattintva.

3. A Pénzügyek / Befizetés menüpontban nyomja meg a Tétel kiírás gombot.

A felugró ablakban állítsa be a következőket:
A Fizetési jogcímek pontban válassza a Szolgáltatás jogcím opciót.
A Félévek pontban állítsa be a Minden félév értéket! FIGYELEM! Nem a máskor megszokott aktuális félévet, hanem a Minden félévet!
A Szolgáltatás típusa
pontban válassza ki a díjak jegyzékéből a KR8 - Tantárgy újrafelvétel tárgyanként (BCE-n a korábbi szabályzat szerint felvett, de nem teljesített kreditek díja) nevűt.
A Tárgyak pontban válassza ki azt a tantárgyat, amelyikhez a díjat be kell fizesse. Figyeljen, nehogy rossz tárgyhoz kösse a szolgáltatási díjat!
   
Nyomja meg a Tétel létrehozása gombot.  

4. Amennyiben a gyűjtőszámla egyenlegén a díj befizetéséhez elegendő összeg rendelkezésre áll végezze el a befizetést az alábbi módon:
A Pénzügyek / Befizetés menüpontban megjelent új sorként az imént létrehozott kiírás. Pipálja ki a sor végén levő üres négyzetet, majd nyomja meg a Befizet gombot.
Válaszoljon minden felugró ablakban igennel a kérdésekre.

Ha az összeg még nem érkezett meg az egyenlegére (a SZIE számlavezető bankja a Magyar Államkincstár, melynek az átfutási ideje 3 munkanap), akkor kérjük, várja meg az összeg megérkezését!